субота, 18 червня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ повідомили про ситуацію на півдні країни

У ЗСУ повідомили про ситуацію на півдні країни
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не проводив. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Південнобузькому напрямку російські окупанти намагаються стримувати українські війська.

Ворог обстрілював з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Широке, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке та Тополине, повідомив уранці 18 червня Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів, коли російські окупанти почнуть відхід з України

"Одночасно, противник намагається вдосконалювати інженерне обладнання передових позицій та мінувати небезпечні ділянки вздовж річки Інгулець", - йдеться у повідомленні.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не проводив, додали у Генштабі.

Вчора українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

Щоб завадити підтримці українських контрнаступальних операцій з боку населення, росіяни можуть влаштовувати біля Херсона атаки під фальшивим прапором. У відповідь на контратаки українців окупанти зміцнюють резервні позиції у Херсонській та Миколаївській областях.

Агресор продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. В його акваторії перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ повідомили про ситуацію на півдні країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі