вівторок, 23 лютого 2016 22:27

У зоні АТО на боці бойовиків воюють близько 40 вихідців з Молдови - СБУ

У зоні АТО на боці бойовиків воюють близько 40 вихідців з Молдови - СБУ
Фото: www.expres.ua

Служба безпеки України заявляє про 40 вихідців із території Молдови, що воюють на сході України на боці російських бойовиків.

Як повідомляє Радіо Свобода, переважно це вихідці із сепаратистського регіону Молдови Придністров'я.

У СБУ також повідомили, що "відповідно до міждержавних угод, з метою виявлення, документування і припинення протиправної діяльності зазначених осіб Служба безпеки України проводить спільні заходи зі спецслужбами Республіки Молдова. За результатами такої взаємодії правоохоронними органами Молдови вже притягнуто до кримінальної відповідальності понад 10 осіб".

Раніше слідчі Молдови повідомили, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі залучають для боїв на їхньому боці молдовських найманців, пропонуючи їм у місяць близько 3 тисяч доларів.

За словами виконувача обов'язків генпрокурора Молдови Ігоря Попи, від початку року у цій країні арештували десятьох підозрюваних найманців, двох з яких уже засудили до трьох років ув'язнення. Попа зазначив, що слідство щодо ще восьми підозрюваних триває. Їм від 26 до 32 років і всі вони російськомовні вихідці з півдня Молдови.

Згідно із законодавством Молдови, участь у бойових діях за кордоном карається до 10 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У зоні АТО на боці бойовиків воюють близько 40 вихідців з Молдови - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі