вівторок, 04 листопада 2008 14:46

У в"язницях Південної Каліфорнії дозволили носіння хиджаба

Влада Південної Каліфорнії дозволить жінкам-в"язням, що сповідають іслам, носити хиджаб. Як повідомляє AP, відповідне рішення було ухвалене після того, як мусульманка Джемілах Медіна (JameelahMedina) подала до суду, заявивши, що необхідність зняти хустку у присутності чоловіків-поліцейських ущемила її право на свободу віросповідання. В ході розглядів між властями і позивальницею було поміщено мирову угоду, по якій жінка отримає компенсацію у розмірі 10 тисяч доларів.

За новими правилами, у арештованої мусульманки можуть вимагати зняти хиджаб тільки в спеціально відведеному місці, де її не побачать чоловіки.

Медіна була арештована в грудні 2005 року за те, що сіла в поїзд по недійсному квитку. Вона провела під вартою 12 годин, після чого була відпущена. Наголошується, що жінка не піддавалася надалі кримінальному переслідуванню.

Проте, Медіна подала до суду позов, в якому мовилося, що після арешту її змусили зняти хиджаб у присутності чоловіків. За словами позивальниці, більшого дискомфорту вона не змогла б выдчути, навіть якби її змусили оголитися повністю.

Зараз ви читаєте новину «У в"язницях Південної Каліфорнії дозволили носіння хиджаба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі