четвер, 13 травня 2010 15:19

У Великій Британії заборонили купюри вартістю 500 євро

У Великій Британії заборонили купюри вартістю 500 євро

У Великій Британії заборонили використовувати купюри вартістю 500 євро. Влада країни прийшли до висновку, що більшість таких банкнот фальшиві або використовуються в основному злочинцями.

Як вважають в Агентстві по боротьбі з організованою злочинністю (Serious Organised Crime Agency, SOCA) Великої Британії, в даний момент "не існує переконливих доказів законного використання" банкнот у 500 євро. За деякими оцінками, дев'ять із десяти таких купюр підробляються.

У кримінальному світі купюри в 500 євро отримали прізвисько "Бін Ладен": всі знають, як повинні виглядати ці грошові знаки, знають, що вони перебувають в обігу, однак справжніх ніхто не бачив.

Наприкінці березня повідомлялося, що Єврокомісія розкритикувала магазини єврозони за відмову брати у покупців купюри в 200 і 500 євро. У торговельних точках пояснювали відмову відсутністю розмінних купюр.

The Daily Mail, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії заборонили купюри вартістю 500 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі