неділя, 26 липня 2009 12:43

У Великій Британії помер останній ветеран Першої світової війни (ФОТО)

Учасник однієї з найкривавіших битв Першої світової війни помер у віці 111 року.

Як повідомляє телеканал ВВС, Гарі Петч виріс в англійському місті Бат графства Сомерсет. 18-річним хлопцем він пішов служити в армію і в 1917 р. піхотинцем брав участь в одній з найкривавіших битв Першої світової війни, битві при Пашендейлі у Фландрії. У цій битві британська армія втратила 70 тис. солдатів і офіцерів. Отримав важке поранення в битві недалеко від бельгійського міста Іпр, а троє його друзів загинули від розриву одного снаряда.

Останні роки Г.Петч провів в будинку з догляду за ветеранами війни і інвалідами в Уелсі.

Королева Великої Британії Єлизавета II засмучена звісткою про смерть Г.Петча, який "належав поколінню, що проявило величезну мужність і відданість країні і яке продовжує служити прикладом для всіх", повідомили в Букінгемському палаці.

Г.Петч на тиждень пережив іншого британського ветерана Першої світової Генрі Еллінгхема, який до моменту смерті був найстарішим чоловіком Землі. У червні цього року Г.Еллінгхем відсвяткував своє 113-річчя на кораблі President британського Військово-морського флоту.

Ще на початку 2009 р. у Великій Британії жили три ветерани Першої світової війни - Генрі Алінгхем, який воював у ВПС, Білл Стоун служив на флоті і Г.Патч, колишній піхотинець. Б.Стоун помер на початку року.

За матеріалами РБК-Україна, Telegraph.co.uk

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії помер останній ветеран Першої світової війни (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі