понеділок, 07 лютого 2011 11:53

Спецтема: Арабські революції

У Тунісі заборонили діяльність колишньої правлячої партії

У Тунісі заборонили діяльність колишньої правлячої партії

У Тунісі припинена діяльність колишньої правлячої партії країни "Демократичне конституційне об'єднання", на чолі якої стояв колишній президент Зін-ель-Абідін бен Алі.

Як повідомили представники Міністерства внутрішніх справ, це рішення було прийняте главою відомства Фархадом Раджі.

Згідно з рішенням, заборонені збори партії, будь-яка робота офісів та представництв. Не виключений також повний розпуск партії.

Президент Бен Алі 14 січня 2011-го покинув країну, втікши до Саудівської Аравії разом з грошима і золотом. Влада перейшла до перехідного уряду, який очолив прем'єр-міністр Мухаммед Ганнуші.

Однак слідом за цим спалахнули нові заворушення. Люди зажадали виходу зі складу кабінету міністрів усіх політиків, які належали до партії Бен Алі "Демократичне конституційне об'єднання".

Нагадаємо, у всіх великих містах Єгипту з 25 січня проходять масові акції протесту.

Причиною народних хвилювань стали проблеми безробіття, корупції і високі ціни на продовольство.

Протестуючі вимагають відставки президента, що перебуває при владі з 1981 р. Мубарак заявляв, що піде у відставку тільки після президентських виборів у вересні цього року, на яких він погодився не виставляти свою кандидатуру. У ході заворушень із грудня 2010 р. загинули близько 219 людей, сотні отримали поранення.

За матеріалами РБК

Зараз ви читаєте новину «У Тунісі заборонили діяльність колишньої правлячої партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі