середа, 02 лютого 2011 13:58

Спецтема: Арабські революції

Президент Ємену відмовився від нового строку під тиском протестувальників

Президент Ємену відмовився від нового строку під тиском протестувальників

Президент охопленого заворушеннями Ємену Алі Абдулла Салех заявив, що не має наміру залишатися при владі на новий термін, а також пообіцяв, що не буде передавати пост глави держави своєму синові.

Піти на такий крок главу єменської держави змусили масові акції протесту, що спалахнули в столиці Ємену місті Сана слідом за заворушеннями в Тунісі, повідомляє Reuters.

Алі Абдалла Салех є президентом Ємену з 1978 р., в 2006 р. він був переобраний на черговий семирічний термін. На розгляді парламентом країни в даний час перебуває проект поправок до Конституції країни, які дозволять чинному президенту обіймати цю посаду довічно.

Нагадаємо, що напередодні з подібною заявою виступив і президент Єгипту Хосні Мубарак, чия країна також охоплена масовими безладами.

1 лютого ввечері Мубарак заявив у екстреному зверненні до народу, що залишиться при владі до виборів президента у вересні, однак не буде виставляти свою кандидатуру для переобрання.

Тим часом опозиціонери не вірять обіцянкам єгипетського лідера і наполягають на його негайній відставці. У цьому зв'язку в Єгипті минулої ночі сталися зіткнення між опозицією і прихильниками Мубарака.

Відзначимо, що на поступки протестуючих, які вимагали відставки влади, пішов і король Йорданії Абдалла II. Напередодні він відправив уряд країни у відставку.

Першим на милість революціонерів здався президент Тунісу Бен Алі, який правив країною більше 20 років.

За матеріалами Reuters

Зараз ви читаєте новину «Президент Ємену відмовився від нового строку під тиском протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі