понеділок, 17 травня 2010 10:15

У Таїланді помер один з лідерів опозиції

У Таїланді помер один з лідерів опозиції
У Таїланді помер один з лідерів прихильників опозиції, відставний генерал Савасдіпхол Хатті, поранений минулого тижня пострілом снайпера в голову.

Генерал Саватдіпхон на прізвисько "червоний командир", що не входить у Вищу раду антиурядового Об'єднаного фронту за демократію проти диктатури (ОФДД), став помітною фігурою під час останніх подій. Він готував охоронні загони опозиції і спроектував оборонні укріплення опозиційного "містечка" у центрі Бангкока.

Представник уряду Таїланду повідомив, що ще в п'яти провінціях країни оголошено надзвичайний стан, щоб дати можливість військам взяти ситуацію в охопленій заворушеннями країні під контроль.

Таким чином, надзвичайний стан оголошено вже в 17 провінціях країни і Бангкоку. При цьому комендантську годину в столиці Таїланду поки введений не буде.

Влада закликала лідерів "червоносорочечників" здатися і оголосили найближчі понеділок і вівторок вихідними. Представники влади також заявили, що не допустять участі міжнародних посередників у переговорах з антиурядовими повстанцями.

Раніше лідери "червоносорочечників" у Таїланді заявили, що готові до діалогу з владою країни, проте лише в тому випадку, якщо військові негайно покинуть вулиці Бангкока, а посередником на переговорах буде виступати ООН.

Влада Таїланду також вимагає, щоб "червоносорочечники" вивели з табору повстанців всіх жінок і літніх людей до вечора понеділка.

Усього в результаті безладів загинуло щонайменше 54 людини, у тому числі 31 особа - за останні кілька днів.

BBC, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді помер один з лідерів опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі