вівторок, 08 жовтня 2024 04:24

У Росії 72-річного американця кинули до в'язниці, бо побачили в ньому українського найманця

У Росії 72-річного американця кинули до в'язниці, бо побачили в ньому українського найманця
У Москві американця Стівена Габбарда засудили майже до семи років. Фото: росЗМІ

Суд у Москві виніс вирок 72-річному громадянину США Стівену Габбарду, якого в РФ звинуватили в участі в українській територіальній обороні.

Чоловіка засудили до шести років і 10 місяців колонії загального режиму за статтею про найманство. Про це повідомляє "Медиазона".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії до 10 років в'язниці засудили харківського тракториста

Американець раніше визнав свою провину, проте його родичі сумніваються, що він дійсно це зробив та взагалі брав зброю до рук.

За даними слідства, Габбард проживав в Україні з 2014 року, в лютому 2022 року вступив у територіальну оборону міста Ізюм Харківської області, а за два місяці він потрапив до російського полону.

Прокуратура просила засудити Габбарда на сім років колонії. Справу проти пенсіонера розглядали у закритому режимі. Крім позбавлення волі суд також вирішив конфіскувати гроші американця – 142 300 гривень.

Тим часом сестра Габбарда Патриція Фокс розповіла, що той працював викладачем англійської мови у різних країнах, зокрема в Японії та на Кіпрі, в Україну він також приїхав викладати. Фокс та ще один родич американця висловили сумніви, що він міг визнати свою провину в найманстві.

У серпні військовий суд у Ростові-на-Дону засудив 23 українських військовополонених. Їм дали від 16 до 24 років.

Російська прокуратура заявила, що всі українські воїни служили у полку "Азов" і висловлювали "негативне ставлення до російськомовного населення", а також дотримувалися "проукраїнських радикальних поглядів".

Зараз ви читаєте новину «У Росії 72-річного американця кинули до в'язниці, бо побачили в ньому українського найманця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі