вівторок, 20 серпня 2024 01:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії до 10 років в'язниці засудили харківського тракториста

У Росії до 10 років в'язниці засудили харківського тракториста
У Росії засудили тракториста із Харкова. Фото: zn.ua

У Росії міський суд Санкт-Петербурга дав 10 років колонії суворого режиму громадянину України Віктору Руденку.

Слідство звинуватило його у шпигунстві. Чоловік збирав інформацію про переміщення російських військ по території України, повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на керівницю пресслужби петербурзьких судів Дар'ю Лебедєву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий акт звірства РФ: у російському полоні загинув боєць Азову Олександр Іщенко

Як написала Лебедєва у своєму телеграм-каналі, тракторист із Харкова у березні 2022 року збирав і відсилав СБУ дані, які не становили державної таємниці, проте здатні завдати шкоди безпеці Росії.

У результаті, як зазначено у вироку, російську мотострілецьку бригаду, яка вторглася в Україну, обстріляли Збройні сили України.

"Руденко не заперечував фактичних обставин, але винним себе не визнав, пояснивши, що у скоєному він не розкаюється, оскільки діяв в інтересах своєї батьківщини", – йдеться у повідомленні.

Водночас нічого не повідомляється, як Віктор Руденко опинився в Росії та коли був затриманий.

Служба безпеки затримала на Харківщині агента воєнної розвідки РФ, який шпигував за військовими ешелонами Сил оборони. Залізничник-зрадник "зливав" у чат-бот російського ГРУ маршрути руху ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії до 10 років в'язниці засудили харківського тракториста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі