пʼятниця, 13 листопада 2009 15:18

У світі не вистачає вакцини від "свинячого" грипу

У світі не вистачає вакцини від "свинячого" грипу

Вакцинація від сезонного грипу в Україні повинна проходити в звичайному режимі, але на всіх її не вистачить. Про це сьогодні на брифінгу журналістам заявив керівник місії Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) в Україні Юкка Пуккілла.

Пуккіла підкреслив, що епідемія грипу та ГРВІ не повинна вплинути на запланований порядок вакцинації від сезонного грипу. За його словами, ВООЗ стурбована повідомленнями про те, що в деяких регіонах України сезонна вакцинація була припинена.

Пуккіла закликав українців ні в якому разі не відмовлятися від щеплень проти сезонного грипу.

У той же час, вакцинація від "свинячого" грипу має розпочатися якомога раніше. Однак через брак вакцини у світі її не вистачить для всіх, - зізнався Пуккіла. Він пропонує визначити так звані "групи ризику" і починати вакцинацію саме з них.

Нагадаємо, тим часом у ряді європейських держав досить неоднозначно ставляться до необхідності вакцинації проти "свинячого" грипу.

Якщо у Франції Міністр охорони здоров"я особисто пройшла процедуру вакцинації, то в Польщі та Естонії влади виступають проти закупівлі дорогої вакцини, а також розглядають ризик ускладнень при вакцинації більшим, ніж небезпека самого грипу.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «У світі не вистачає вакцини від "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі