вівторок, 03 листопада 2009 14:42

Місія ВООЗ приїхала до України оцінити масштаби епідемії

Місія ВООЗ приїхала до України оцінити масштаби епідемії
В Україні почала роботу група експертів Всесвітньої організації охорони здоров"я по боротьбі з грипом. Про це на прес-конференції в Міністерстві охорони здоров"я повідомив керівник місії Юкка Пуккіла.

"Група експертів прибула вчора ввечері, і сьогодні о 7 ранку почала свою роботу", - сказав він. Також Пуккіла відзначив, що група прибула в Україну на запрошення уряду країни.

"Група прибула для того, щоб розібратися в причинах поширення хвороби в Україні та в ситуації з грипом А/Н1N1", - сказав він.

За словами першого заступника міністра охорони здоров"я Василя Лазоришинця, група складається з 9 осіб.

Він зазначив, що до групи входять анестезіолог, інфекціоніст, 2 епідеміолога, 2 вірусолога, спеціаліст з організації допомоги та інші.

Лазоришинець додав, що це громадяни Великобританії, Німеччини, Данії, Росії, Швейцарії та Швеції.

Крім того, перший заступник міністра додав, що на даний момент Вінницька та Чернігівська області перейшли епідеміологічний поріг із захворюваності на грип і ГРВІ. Також він додав, що до порога захворюваності наближається Київ.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ просить Європейську комісію і НАТО надати Україні гуманітарну допомогу у зв"язку з епідемією грипу А/H1N1.

ForUm
Зараз ви читаєте новину «Місія ВООЗ приїхала до України оцінити масштаби епідемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі