четвер, 25 серпня 2022 22:04

Спецтема: Війна Росії проти України

У США попередили про небезпеку на ЗАЕС

У США попередили про небезпеку на ЗАЕС
На ЗАЕС є небезпека витоку радіації. Фото: eastnews.ua

Поведінка Росії на Запорізькій атомній електростанції створюють ризик ядерного інциденту та витоку радіації.

Це становить небезпеку не тільки для України, а й для сусідніх країн та всієї міжнародної спільноти, сказала заступниця державного секретаря США з контролю над озброєннями та міжнародною безпекою Бонні Дженкінс на онлайн-брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН закликали прискоритись у питанні російських терористів на ЗАЕС

ЗАЕС потрібно повернути під контроль України та вивести російські війська.

"Росія повинна негайно припинити військові дії навколо цього місця і дозволити українському персоналу, який там працює, виконувати свої обов'язки без тиску з боку російських збройних сил", – сказала Дженкінс.

Вона наголосила на важливості негайного доступу на ЗАЕС фахівців Міжнародного агентства з атомної енергії. Візит має бути організований "з повною повагою до принципу українського суверенітету".

Росія привела весь світ на межу ядерної катастрофи, заявив вчора на засіданні Радбезу ООН президент Володимир Зеленський.

В Енергодарі російські окупанти накопичили техніку, кількість своїх військових. На станції терористи розмістили артилерійські установки. На околиці міста, де розташована станція, окупанти підпалили ліс.

Зараз ви читаєте новину «У США попередили про небезпеку на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі