пʼятниця, 25 серпня 2006 18:08

У Санкт-Петербурзі горить Троїцький собор

У Санкт-Петербурзі (Росія) сьогодні спалахнула пожежа в Троїцькому соборі (Пресвятої трійці). Спочатку загорівся купол будинку, пізніше він обвалився. Вогнище знаходиться на висоті 30-40 метрів.

Гасіння пожежі ускладнюється висотою вогнища.

У даний час уся верхня частина будівлі охоплена вогнем. Перекриття верхніх поверхів повністю обвалилося, і зараз оголена залізобетонна конструкція плавиться у вогні.

Біля палаючого собору знаходяться три машини "швидкої допомоги" і 10 пожежних машин.

Зараз пожежа посилюється і переходить на праву сторону собору. Певний час тому пролунав вибух.

Інформації про потерпілих немає.

Троїцький (Ізмайловський) собор побудований у 1828-1835, архітектор - Василь Стасов. Собор був побудований на місці дерев"яної церкви, що знаходилася там раніше. Собор двічі реставрувався після Другої світової війни - у 1952-1956 і 1966-1967 роках.

Собор святої Живоначальної Трійці лейб-гвардії Ізмайловського полку (Троїцький), освячений 25 травня 1835 року, є прикрасою Санкт-Петербурга, унікальним військово-церковним ансамблем, пам"ятником федерального значення. Його будівлю видно за 20 км і вміщує 3000 людей.

Будівництво собору для Ізмайловського полку стало найбільшим проектом будівництва у місті другої чверті XІХ століття, повідомляє REGNUM.

За матеріалами REGNUM, NEWSru.com, Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Санкт-Петербурзі горить Троїцький собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі