понеділок, 26 червня 2023 09:13

У Росії вперше після бунту Пригожина показали Шойгу

У Росії вперше після бунту Пригожина показали Шойгу
Російські ЗМІ вперше після заколоту "вагнерівців" показали міністра оборони Сергія Шойгу. Фото: скріншот

Вранці 26 червня у Росії вперше після збройного заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина показали міністра оборони Сергія Шойгу. Саме на його адресу лунали основні звинувачення лідера "вагнерівців".

Пропагандистських ресурси РФ повідомили, що він нібито відвідав зону так званої "спеціальної військової операції" й опублікували відповідне відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії ходять чутки про нового міністра оборони

У російському Міноборони запевняють, що Шойгу відвідав "передовий пункт управління "Західного" угруповання військ".

"Шойгу поставив завдання командувачу Західного угруповання продовжувати активне ведення розвідки для розкриття та припинення планів ЗСУ. Глава Міноборони провів нараду з командуванням Західного угруповання військ, де відзначив ефективність поразки техніки та живої сили ЗСУ", ‒ йдеться у повідомленні.

Шойгу також нібито похвалив угрупування "захід" за "ефективність дій". Окрім того, звернув увагу на "організацію всебічного забезпечення військ у ході спецоперації".

У Росії засновник ПВК "Вагнер" 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу й сказав, що "йде на Москву". Повідомляли також, що "вагнерівці" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вперше після бунту Пригожина показали Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі