неділя, 07 вересня 2008 10:50

У Росії пройде акція протесту проти подорожчання палива

В середу, 10 вересня, в багатьох містах Росії пройде акція протесту проти зростання цін на паливо, повідомляє РІА Новости із посиланням на заяву лідера Всеросійського руху автомобілістів "Свобода вибору" В"ячеслава Лисакова. В даний час в рамках акції узгоджено проведення мітингу на півтори тисячі чоловік в Москві, на набережній Тараса Шевченка напроти будівлі уряду. Також в столиці пройдуть пікети. Акції протесту в регіонах доки узгоджуються.

Офіційний організатор акції - Загальноросійська профспілка працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства, повідомив Лисаков. Він відзначив, що цей захід підтримують профспілки авіапрацівників, працівників водного транспорту, агропромислового комплексу та інші, а також і очолюваний ним рух.

За словами лідера "Свободи вибору", "ціни на внутрішньому паливному ринку абсолютно нелогічно прив"язані до світових цін на нафту, що логічніше для країн-імпортерів нафти. А ми ж її експортуємо, і, проте, з підвищенням ціни, із здобуттям в казну величезного прибутку, ми підвищуємо вартість палива для власних громадян". Він також заявив, що грузоперевізники, професійні водії, біля яких від ціни на паливо залежить можливість прогодувати сім"ю, "настільки доведені до відчаю, що готові перекривати федеральну трасу".

Назначену на середу акцію улаштовувачі вважають попереджувальною і, якщо власті не відреагують, обіцяють організувати протягом пари місяців ще одну, масовішу, повідомляє Лента.ру.
Зараз ви читаєте новину «У Росії пройде акція протесту проти подорожчання палива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі