понеділок, 13 грудня 2010 16:31

У Росії опозиція об'єдналася в партію

У Росії опозиція об'єдналася в партію

Представники російської опозиції в понеділок, 13 грудня, заснували "Партію народної свободи", передає РИА Новости. Рішення про створення політичного об'єднання було прийнято на з'їзді демократичної коаліції "За Росію без свавілля і корупції".

"Партія народної волі" була заснована за підсумками голосування, в якому взяли участь 168 представників коаліції з 51 регіону РФ. Пізніше на з'їзді будуть затверджені статут і програма нової партії, а також обрані кандидатури до керівних органів. Крім того, планується створення регіональних відділень.

Відносно перспектив реєстрації "Партії народної свободи" Мін'юстом, один з лідерів коаліції Михайло Касьянов заявив, що при невдалому розкладі опозиція "продовжить боротьбу в рамках коаліції". У свою чергу інший лідер опозиціонерів, Борис Нємцов, заявив наступне: "Якщо нас не зареєструють, то вони розпишуться в нелегітимності виборів і парламентських, і президентських".

У свою чергу, ще один лідер коаліції Володимир Мілов висловив упевненість у тому, що "Партія народної волі" отримає схвалення Мін'юсту.

"Нас зареєструють, і ми пройдемо в Думу. Але якщо цього не станеться, тоді й поговоримо", - заявив він на з'їзді.

Учасники демократичної коаліції наголошують, що у разі вдалого результату процесу реєстрації нової партії вони планують брати участь у всіх виборах, у тому числі парламентських і президентських, а також у регіональні органи влади. Як зазначав на з'їзді Нємцов, програма партії повинна бути "дуже проста" і ґрунтуватися на чотирьох принципах - "глибока політична реформа, народовладдя, боротьба з криміналом і встановлення європейських стандартів життя". За словами Михайла Касьянова, основна мета опозиційної партії - це зміна влади в Росії демократичним шляхом.

Коаліція демократичних сил "За Росію без свавілля і корупції" була створена в середині вересня. Біля її витоків стоять Борис Нємцов, Володимир Рижков, Володимир Мілов і Михайло Касьянов. Коаліція була заснована на базі опозиційних рухів "Солідарність" і "Демократичний вибір", а також Республіканської партії і Російського народно-демократичного союзу. Незабаром після утворення коаліції її лідери заявили про намір створити власну партію, а також висунути єдиного демократичного кандидата на президентських виборах 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «У Росії опозиція об'єдналася в партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі