субота, 06 травня 2023 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розкрили подробиці нічної атаки дронами

У ніч проти 6 травня російські окупанти атакували Україну бойовими дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed-136/131.

Повітряне командування "Схід" знищило усі цілі, заявив у суботу речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Хочеться поділитись іншими гарними новинами. Сьогодні була ніч "Шахедів". Їх було небагато, всього сім. З району Азовського моря летіли. Усі сім було збито над територією Донецької та Дніпропетровської області. Повітряне командування "Схід" відпрацювало на 100%", – сказав він.

Також були застосування ворогом ракет С-300, які летять по балістичній траєкторії. Проти них необхідне озброєння, яке поступово починає з'являтися у воїнів ЗСУ. Водночас за словами Ігната, найкращим прийомом проти С-300 є їхнє знищення на землі, де їх запускають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

"Окупанти застосували вісім ударних дронів Shahed-136/131. Усі було знищено силами та засобами Повітряного командування "Схід". Також оприлюднюємо інформацію щодо нічної атаки 4 травня. Близько 2:30 у небі Київщини ЗРК Patriot знищено аеробалістичну ракету Х-47 "Кинджал", запущену із МіГ-31К з території Росії", – відзвітувало командування Повітряних сил ЗСУ.

Військовим керівництвом було прийнято рішення не оприлюднювати інформацію про знищення Х-47 "Кинджал" системою Patriot одразу.

Автор: t.me/kpszsu
  Окупанти застосували вісім ударних дронів Shahed-136/131
Окупанти застосували вісім ударних дронів Shahed-136/131

Розпочалася 437-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там відбито близько 50 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, де наші захисники тримають оборону.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розкрили подробиці нічної атаки дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі