неділя, 08 червня 2008 17:43

У Південній Кореї 100 тисяч людей влаштували антиурядову демонстрацію

Десятки тисяч людей брали минулої вночі участь в антиурядових демонстраціях у Сеулі. Противники зняття ембарго на постачання до Південної Кореї яловичини із США намагалися пробитися до президентського палацу. Виступи супроводжувалися запеклими сутичками, у результаті яких кількох людей поранено, повідомляють сьогодні південнокорейські ЗМІ.

Маніфестанти били вікна й намагалися прорватися за поліцейські загородження. Сили правопорядку застосували гумові кийки й порошкові вогнегасники.

Виступи в Сеулі тривають із кінця минулого місяця, однак в останні три дні набули особливо масштабного характеру. За різними оцінками, увечері 7 червня в масовій акції в південнокорейській столиці взяли участь від 50 до 100 тисяч людей.

10 червня маніфестанти планують організувати великомасштабну демонстрацію, у якій візьмуть участь до мільйона людей.

На початку цього тижня під тиском масових протестів громадськості уряд Південної Кореї анулював рішення відновити імпорт американської яловичини. У країні збереглася заборона на поставки із США м"яса тварин старших за 30 місяців, оскільки в Південній Кореї ця категорія американської яловичини вважається потенційно небезпечною через коров"ячий сказ.

Однак, незважаючи на скасування владою колишніх планів, політична опозиція й населення продовжують висловлювати невдоволення політикою нинішнього уряду. Вони обвинувачують главу держави в надмірних поступках США й у намірі реалізувати надто дорогі проекти, зокрема, побудувати канал через всю територію Південної Кореї, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї 100 тисяч людей влаштували антиурядову демонстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі