вівторок, 22 січня 2008 14:52

У Нью-Йорку пропонують вказувати калорійність фаст-фуда в меню

Департамент охорони здоров"я Нью-Йорку проведе повторне голосування по посиленню вимог до підприємств швидкого харчування.

На голосування винесена вимога, згідно якої всі ресторани мережі "фаст-фуд" поряд з ціною на блюдо повинні вказувати в меню інформацію про його калорійність.

Управління охорони здоров"я намагалося узаконити цю вимогу ще в минулому році, проте тоді воно стосувалося лише тих ресторанів, які добровільно вказують калорійність блюд.

Таким чином уряд мегаполісу має намір внести свій внесок в боротьбу з ожирінням - за статистикою, більше 30% американців мають зайву вагу. Якщо нове рішення буде ухвалене, то воно набуде чинності 31 березня 2008 року і торкнеться всіх підприємств швидкого харчування Нью-Йорку, які складають 10% від всіх ресторанів міста.

Деякі такі підприємства (McDonald"s і Burger King) повідомляють кількість калорій, що містяться в продуктах, проте ця інформація вказується не на щитах з меню, як того вимагає управління охорони здоров"я. На думку його представників, покупці повинні бути обізнані про калорійність блюда до того, як зроблять замовлення. Підприємства швидкого харчування, навпаки, вважають, що такий захід дратуватиме клієнтів, багатьом з яких просто не хочеться знати про число калорій.

Нью-Йорк став першим містом в США, де кілька років тому влада, не дивлячись на негативну реакцію з боку власників ресторанного бізнесу, ввела в ресторанах заборону на куріння. Зараз медики стверджують, що ожиріння таїть в собі ще більшу загрозу, ніж тютюн.

Департамент охорони здоров"я Нью-Йорку раніше одноголосно проголосував за введення заборони на використання в меню ресторанів блюд, які більше хвилини піддавалися обробці в "шкідливих" трансгенних жирах, отриманих з використанням методів генної інженерії. Поки влада Нью-Йорка рекомендує ресторанам добровільно відмовитися або звести до безпечного мінімуму використання "шкідливих" жирів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку пропонують вказувати калорійність фаст-фуда в меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі