вівторок, 10 травня 2011 11:56

У Непалі під час сходження на Еверест помер екс-міністр

У Непалі під час сходження на Еверест помер екс-міністр

Колишній міністр закордонних справ Непалу 82-річний Шайлендра Кумар Ападхай помер під час сходження на Еверест, так і не ставши найстаршим підкорювачем найвищої гірської вершини Землі.

Ападхай відчув себе погано і вимушений був повернутися з першої табірної стоянки на базу альпіністів у понеділок, 9 травня, ввечері, щоб отримати медичну допомогу.

На заледенілій дорозі він впав, компаньйони дали йому води і кисневу маску, проте постраждалий помер, ймовірно, від висотної хвороби (пов'язаної з кисневим голодуванням) - недуги, що нерідко трапляється з альпіністами в горах, передає Associated Press з посиланням на місцеву владу.

Тіло колишнього міністра закордонних справ буде відправлено у вівторок в Катманду.

Ападхай очолював зовнішньополітичне відомство з 1986 по 1990 рік. У 1972-78 роках він представляв країну в ООН. Колишній міністр намагався побити діючий рекорд непальця, якому в 76 років вдалося підкорити найвищу вершину планети.

Нагадаємо, наймолодшим підкорювачем Евересту в травні минулого року став 13-річний американський школяр Джордан Ромеро.

Зараз ви читаєте новину «У Непалі під час сходження на Еверест помер екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі