четвер, 27 травня 2010 09:26

13-річний хлопчик став наймолодшим підкорювачем Евересту

13-річний хлопчик став наймолодшим підкорювачем Евересту

13-річний американець став наймолодшим підкорювачем Евересту. Зійти на вершину підлітку допомогли батько та його подруга, які є досвідченими альпіністами.

Сходження довелося почати з китайської території, так як за непальським законами підйом на Еверест можливий лише з 16-річного віку. Біля підніжжя гори підлітка зустрічали як героя, і він навіть дав невелике інтерв'ю. За його словами, труднощів на шляху було чимало.

"Це були непередавані відчуття. З вершини відкривається прекрасний вид, вид на весь світ. Щоравда, сходження було досить важким, безумовно важчим, ніж я припускав", - розповів 13-річний Джордан Ромеро.

Мрія підкорити найвищі точки семи континентів народилася у юного любителя пригод ще у дев'ять років. Причому батько хлопчика спочатку не розділяв ентузіазму сина, і, в першу чергу, розповів йому, з якими небезпеками доведеться зіткнутися. За статистикою, кожне десяте сходження на Джомолунгму закінчується загибеллю. Проте підліток був налаштований рішуче, і вже через кілька місяців приступив до серйозних тренувань.

Вести

Зараз ви читаєте новину «13-річний хлопчик став наймолодшим підкорювачем Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі