неділя, 08 травня 2022 18:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У нас є чотири варіанти: офіцер розвідки "Азова" розповів про план дій

У нас є чотири варіанти: офіцер розвідки "Азова" розповів про план дій
За словами офіцера управління розвідки Іллі Самойленка, у "Азову" ще є провізія та зброя, але їх запаси обмежені. Фото: скрін з відео

Сьогодні, 8 травня, заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар ("Калина") та офіцер управління розвідки Ілля Самойленко вийшли у прямий ефір з Азовсталі.

Всього є чотири варіанти розвитку подій, розповів Самойленко в прямому ефірі.

"Перше - можна, звичайно, просто відкласти зброю і сидіти в кутку й чекати на кінець, це буде повільна смерть від голоду або швидка смерть від бомби, просто прийняти. Другий варіант - можна спробувати якось втекти, як боягуз, думати тільки про власне життя, не думати про свій обов'язок, при присягу, і саме це сталося з командиром морпіхів", - сказав він.

За його словами, українські захисники знаходяться більш як за 100 км від основних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам не потрібно похвали, нам потрібна справедливість" - захисники Маріуполя вийшли в прямий ефір з Азовсталі

"У нас немає належної підготовки з обох боків, тут не можна прорватися, це неможливо, але якщо думаєш лише про своє життя, то, звичайно, хапатимешся за будь-яку можливість. Такий варіант (другий. - Gazeta.ua) - це великий сором, по-друге, це може призвести і до смерті, бо один із людей помер під час такої спроби",- зазначає Самойленко.

Третій варіант - скласти зброю та здатися, говорить він.

"А четвертий варіант - це єдиний спосіб, який гарантуватиме ваше життя і ви не соромитиметеся того, що ви зробили, - стояти і боротися. Ми весь цей час знали, що полк "Азов" не має високих шансів на виживання, якщо нас візьмуть у полон, і здатися для нас - це неприйнятно. Ми не можемо зробити такий великий подарунок ворогові", - підсумував офіцер.

Як він повідомляє, в "азовців" все ще є провізія та зброя. Але їхні ресурси обмежені.

"Всі наші запаси обмежені, тому що ми не отримуємо жодного поповнення запасів, ми воюємо на своєму вже майже два з половиною місяці. У нас все ще є вода, у нас ще є амуніція, все ще є персональна зброя - ми битимемося до найкращого вирішення ситуації", - наголосив Самойленко.

Також вони розповіли, що деякі політики під час переговорів заявляли, нібито вони "не тим займаються". Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар розповів, що на території заводу є безліч загиблих як цивільних, так і військових. У Маріуполі не евакуйовано десятки тисяч громадян, які загинули внаслідок агресії військ Російської Федерації та їхніх найманців.

Зараз ви читаєте новину «У нас є чотири варіанти: офіцер розвідки "Азова" розповів про план дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі