пʼятниця, 18 квітня 2008 17:35

У місті під Петербургом запінився струмок (ФОТО)

Біла піна, що не має запаху, утворилася в одному із струмків в місті Никольськоє Тосненського району Ленінградської області, повідомляє місцевий сайт "Мій район Спб". За словами начальника прес-служби обласного управління МНС Олександра Гукаліна, на місце події виїхали рятувальники, але не виявили безпосередньої загрози для людей.

Гукалін відзначив, що, за попередніми даними, піна утворилася в результаті витоку хімічних речовин з того, що знаходиться рядом заводу по виробництву чистячих засобів.

З"ясуванням причин забруднення займаються співробітники міської хімічної лабораторії, які узяли зразки для аналізу. Екологічна інспекція перевіряє в Никольському всі промислові підприємства, передає агентство "Інтерфакс".

На думку голови адміністрації Тосненського району Ігоря Кожемякіна, витік відбувся із заводу по виробництву шампуня або схожої речовини, що милиться. Чиновник додав, що речовина потрапила в річку з колектора і піна рухається по струмку до річки Тосно.

Фахівці обласного МНС проводять осад піни. Узяті проби показали перевищення нормативного рівня кислотності. Висновок про наявність в піні важких і інших металів і її небезпеки для екосистеми буде отримано в понеділок, 21 квітня.

Місто Никольськоє розташоване за 40 кілометрів на південний схід від Санкт-Петербурга. У нім проживають більше 17 тисяч чоловік. За даними сайту "Моє Місто", в Никольському знаходиться держпідприємство завод "Сокіл", на якому виробляються порох і вибухівка.

Найближче крупне підприємство з виробництва миючих і чистячих засобів - завод "Тосно-эра", що належить німецькій компанії Henkel - знаходиться в місті Тосно, розташованому за 20 кілометрів на південь від Никольського, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У місті під Петербургом запінився струмок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі