вівторок, 18 вересня 2012 10:58

У Міносвіти поклялися, що всіх студентів відправлять за кордон вчасно

У Міносвіти поклялися, що всіх студентів відправлять за кордон вчасно
Фото: ukurier.gov.ua

"В окремих студентів з 6 вищих навчальних закладів України виникли незначні затримки із відправленням на навчання, але ці питання оперативно вирішуються", - про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту у відповідь на повідомлення про те, що держава не оплатила навчання за кордоном найкращих українських студентів. Повідомляє Українська правда.

Затримки "пов'язані із зволіканням з оформленням візових документів у консульських відділах посольств та оформленням необхідних документів (договори, довідки з банківської установи тощо) на навчання українських студентів у закордонних ВНЗ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник "кинув на гроші" 180 найкращих студентів України

У заяві також ідеться про те, що із закордонними вищими навчальними закладами досягнуто домовленості щодо направлення таких претендентів на навчання чи стажування протягом 2012/2013 навчального року. Відомство також зазначає, що у більшості студентів навчання ще не почалось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник відкриє російсько-українську гімназію у найближчі роки

У переважній більшості вищих навчальних закладів країн Західної Європи, США тощо навчальний рік починається 1 – 15 жовтня, крім того, є магістерські програми навчання, заняття в яких починається у другому (весінньому) навчальному семестрі. Ті українські студенти, у кого навчальний рік розпочався у вересні 2012 року, вчасно приступили до навчання у провідних закордонних університетах, запевняють у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти поклялися, що всіх студентів відправлять за кордон вчасно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі