вівторок, 17 липня 2012 10:23

Хмельничанка зайняла призове місце на Олімпіаді геніїв у США

Хмельничанка зайняла призове місце на Олімпіаді геніїв у США
Скоро Христина поїде на ще один американський конкурс. Фото: fakty.ictv.ua

Учениця Технологічного багатопрофільного ліцею Христина Ганзюк взяла участь у Міжнародному конкурсі, так званої Олімпіаді геніїв, який проходив в місті Освего, штат Нью-Йорк Сполучених Штатів Америки з 24 до 30 червня.

Про це повідомили в прес-службі Хмельницької міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці завоювали шість медалей на ЧЄ зі стрибків у воду

Христина в індивідуальному заліку була єдиною представницею України. Право на участь в цьому престижному Міжнародному конкурсі хмельничанка Христина Ганзюк отримала як дипломант II ступеня Всеукраїнського конкурсу "Intel-Еко Україна-2012" - національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2012 (International Science and Engineering Fair).

Зі своєю роботою "Роль природних мінеральних сорбентів в процесах очищення води і в повсякденному використанні" хмельницька школярка завоювала бронзу серед майже 700 учасників з Америки і Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Технічні змагання у Хорватії поїдуть кращі українські студенти-технарі

Матеріали для досліджень дівчина брала на Ташківском родовищі, яке розташоване в Славутському районі Хмельницької області. В цьому і полягає унікальність роботи - використання вітчизняних природних мінералів. Дівчина розробила на їх основі сорбенти для очищення води, нафтопродукти і виготовила мило, скраби, пасти. Цю готову продукцію Христина представила на суд міжнародного журі.

У планах переможниці доопрацювати та вдосконалити роботу і відвідати ще один міжнародний конкурс, який проходитиме восени у місті Х'юстон (штат Техас). Христина вже отримала запрошення.

Зараз ви читаєте новину «Хмельничанка зайняла призове місце на Олімпіаді геніїв у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі