середа, 20 грудня 2023 10:32

У Міноборони пояснили роздачу повісток у публічних місцях

У Міноборони пояснили роздачу повісток у публічних місцях
Багатьом після повістки потрібно просто оновити дані. Фото: t.me/energodar_zp_barahollka

В Україні почали роздавати повістки у громадських місцях, щоб повідомити людям, що вони потрібні.

У такий спосіб держава інформує про потребу в людях, заявив речник Міноборони Ілларіон Павлюк, передає Gazeta.ua.

"Як державі донести до громадян, повідомити їм, що держава їх потребує для захисту? Які є механізми? Багато людей є, які заявляють, що вони готові доєднатися до ЗСУ, якщо їх покличуть. Це така популярна відповідь на запитання, чи готові ви долучитися. От як покликати, якщо суспільство надзвичайно негативно сприймає прихід із повістками в публічне місце", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація і відставка Залужного: як проходила зустріч зі ЗМІ Володимира Зеленського та що було за лаштунками

Багато кому після повістки потрібно просто оновити дані. Якщо у громадян актуальні дані у військкоматах, ця повістка на них ніяк не впливає, зазначив Павлюк. Але якщо дані не оновлені, людина живе без реєстрації - це є порушенням закону.

"Багато людей мовчки ідуть оновлюють дані або мовчки мобілізовуються. Чомусь у нас фокус дуже сильно зміщений у бік тієї меншості, яка обурюється, що вони не розраховували, що їм у ресторані принесуть повістку, бо вони хотіли б інакше. Чомусь фокус не зміщений в бік військових на фронті, яких командир не пускає у відпустку через те, що їх треба кимось замінити", - додав речник Міноборони.

Командир бригади Національної гвардії "Азов" Денис Прокопенко вважає, що війна буде тривати довго. Він закликав усіх, хто не задіяний на службі у Силах оборони України, зробити свідомий вибір і поповнити ряди військових.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили роздачу повісток у публічних місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі