неділя, 20 березня 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мінцифрі розповіли, як воює кіберармія

У Мінцифрі розповіли, як воює кіберармія
Важливо, щоб крім політичної чи військової верхівки в Росії, росіяни теж відчували результат вторгнення в Україну Фото: facebook.com/mstyslav.banik

Війна проти агресора в інформаційному просторі має важливі задачі. ІТ-армія намагається привернути увагу пересічних росіян до війни, яку самі почали.

Керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік розповів, що наша ІТ-армія працює на трьох напрямках, пише 24 канал.

Перший - це класичні задачі ІТ-армії. Волонтери здійснюють атаки на держресурси, великі корпорації, операторів зв'язку, банки, деякі побутові сервіси. Певні цифрові ресурси роблть недоступними і таким чином привертають увагу росіян до подій, які відбуваються через них. Важливо, щоб крім політичної чи військової верхівки в Росії, росіяни теж відчували результат вторгнення в Україну.

Другий - це заклик компаній припинити діяльність на російському ринку. За словами керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифри, на цьому дуже сфокусований Михайло Федоров. Це знекровлює державні корпорації, бізнес РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці через "Дію" відправили армії 150 мільйонів гривень

Третій, інформаційний напрямок полягає у тому, щоб максимально комунікувати про ті речі, які відбуваються в Україні, боротися з фейками, не давати можливості перебивати ефіри і впливати на думку українців.

У сучасному світі украй важко побороти окупантів без ІТ-армії, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. "ІТ-армія – це велике волонтерське об'єднання людей з усього світу, які спеціалізуються саме на кібернапрямку. Вона має чіткі функції, отримує бойові завдання та навіть має власне командування. Основний канал комунікації з ними це наш телеграм-канал, де публікуються завдання", - сказав він. На IT-фронті добровольцям доводиться "валити" сайти країни-окупанта. У списку бувають ресурси пропаганди, держструктури та навіть сервіси грошових переказів.

Зараз ви читаєте новину «У Мінцифрі розповіли, як воює кіберармія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі