понеділок, 03 квітня 2023 10:33

У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить

У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить
В Україні найбільша кількість розробників штучного інтелекту серед решти країн. Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Якщо порівняти з іншими державами, то саме в Україні зараз найбільша кількість розробників штучного інтелекту.

Саме тому Міністерству цифрової інформації слід зробити все можливе в межах "Дія.Сity", щоб інкорпорувалися компанії, які займаються ШІ, заявив голова Мінцифри Михайло Федоров, передає LIGA.net.

"Потрібно багато інвестувати в ІТ-освіту. Щоб діти розбиралися, як це працює, слід вкладати кошти також у шкільну та вищу освіту", – сказав він.

Федоров також зазначив, що поділяє думку Ілона Маска та інших підписантів відкритого листа про призупинення розробки штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили першу в світі художню галерею штучного інтелекту

"Ми вивчаємо можливості штучного інтелекту у своїй роботі та в державних послугах. Я на 100% упевнений, що всі повинні розбиратися в ШІ та використовувати його у своїй роботі, тому що це незворотний тренд, який буде активно розвиватися. Тому ти або почнеш використовувати штучний інтелект, або він замінить тебе", – додав Федоров.

Гендиректор SpaceX, Tesla та Twitter Ілон Маск, а також фахівці зі штучного інтелекту та лідери галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, потужніших, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. Про це йдеться у відкритому листі, де згадуються потенційні ризики для суспільства та людства.

Зараз ви читаєте новину «У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі