четвер, 16 квітня 2009 12:52

У Макіївці в житлових масивах скидають трупи собак (ФОТО)

З 17 березня, коли влада Макіївки офіційно оголосила про початок відстрілу, вже убито близько 400 собак (за підрахунками захисників тварин).

17 березня заммера Макіївки Олена Котляренко в газеті "Вечірня Макіївка" заявила: "Оскільки немає фінансів, ми повертаємося до старого методу регулювання чисельності бездомних тварин".

- У нас в Макіївці, - говорить Вікторія Морєва, член-кореспондент Міжнародної академії наук з екології і безпеки життєдіяльності, 41 рік. - влаштовують могильники убитих тварин просто неба. У селищі Ново-Робочий я особисто виїжджала по дзвінку жителів будинку, поряд з яким скинули трупи тварин. В кращому разі убитих тварин скидають в сміттєві контейнери або привозять на звалища. У селищі Кринична відстріл провели на очах у дітей і уподовж дороги покидали трупи. Ми писали про це в Генпрокуратуру - відповіді немає!

На офіційному сайті Макіївської міськради є інформація про трьох суб"єктів підприємництва, які "зачищають" місто за договором з управлінням житлово-комунального господарства Макіївки. Це - СПД Капустін, СПД Прилуцький, СПД Калашников. Всі вони зареєстровані в товаристві мисливців, ведуть відстріл вуличних тварин мисливськими рушницями з дробом 9 калібру.

- А як же сказ? Без кремації цей штам не знищити. Це геноцид проти народу, а не тільки проти тварин! - говорить Морєва. - Подумайте про санітарний стан міста!

Начальник УМЖКГ Борисов підтвердив аналогічний факт - наявністьтрупівтварин в мішках у кількостіблизько 30 одиниць на територіїбіля шлакового відвалу. За даним фактомбуде проведена робота із залученнямправоохороннихорганів, та про результат будеповідомлено в срокдо 30.04.2009р., повідомляє Борисов.

Днями на території дитячої поліклініки заводу Ясиновського коксо-хімічного заводу (Макіївка) на території поліклініки убили приручену собаку на очах медперсоналу і дітвори. Розстріляли і виїхали, собака ще був живий, його намагалися врятувати, але не вийшло.

- Це відбувається щоночі, - говорить Вікторія Морєва. - В Макіївці є яма по утилізації, де необхідно ховати убитих собак, але вона знаходиться далеко, в Радянському районі Макіївки. Відстрільщики не хочуть витрачатися на бензин і кидають трупи де доведеться. До початку офіційного терору по місту розкидали прикорм з миш"яком, нишком знищували собак найболіснішим способом (вони корчилися годинами).

В Україні діє Закон, що забороняє такий метод, - "Закон про захист тварин від жорстокого поводження". За його порушення передбачена кримінальна відповідальність.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці в житлових масивах скидають трупи собак (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі