вівторок, 14 квітня 2009 18:55

Черновецького змусять відповісти за масове вбивство безпритульних тварин

Черновецького змусять відповісти за масове вбивство безпритульних тварин

У вівторок з 14:00 до 18:00 відбудеться пікет Київської міської адміністрації захисниками тварин у місті.

Відповідне рішення зоозахисні організації Києва прийняли у відповідь на наміри столичної адміністрації почати "масове вбивство безпритульних тварин" у рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012 і "у зв"язку з відсутністю коштів у бюджеті".

За словами захисників тварин, оскільки протягом останніх двох років добровольці виконували Програму стерилізації самі фактично за власні засоби, їхній протест і обурення більш ніж виправдані.

"На пікеті будуть наочні матеріали, фотографії тварин, убитих протягом останніх днів; господарі приведуть із собою тварин, узятих додому з вулиць, і розкажуть їхні історії", - заявили захисники тварин.

Активісти відзначили, що проведені 6 і 8 квітня акції протесту лише загальмували початок кривавої бойні, однак не вплинули на позицію міської влади, яка і надалі відмовляється від "Програми зменшення кількості безпритульних тварин у місті гуманними методами".

"Вона (програма стерилізації) була введена в дію у 2008 році і розрахована на 4 роки. На її реалізацію було передбачено 76 мільйонів гривень. Однак гроші з бюджету на це не пішли і, за словами заступника міського голови Ірени Кільчицької, були витрачені на перевибори мера", - заявили зоозахисники.

За їхніми словами, відсутність фінансування призвело до того, що, здійснювана переважно лише силами і за власний рахунок зоозахисників, Програма не дала на сьогодні наочного ефекту.

"Відмова міської влади від Програми буде означати кров безневинних, серед яких і улюбленці дітей у мікрорайонах, і опікувані тварини, які за власний рахунок зоозахисників були вилікувані, стерилізовані і щеплені", - попередили активісти.

Як повідомлялося, 6 і8 квітня під стінами будівлі Київської міськдержадміністрації (КМДА) відбулися пікети зоозахисників Києва, які протестують проти вбивств бездомних тварин.

"Зараз, коли за негласним розпорядженням мерії бездомних тварин почали масово труїти, розпустили безпідставні чутки про сказ і публікацію про "агресивні і небезпечні зграї" в місті, коли з питань тварин в місті заплановано кілька зустрічей в КМДА, на які не запрошено жодного представника зоозахисних організацій, захисники тварин зрозуміли, що влада змінила свої плани щодо тварин в місті, забувши порадитися з людьми, які безпосередньо цим займаються", - відзначили активісти.

Як повідомлялося раніше, економічна криза в Україні дуже відчутно вплинула на скандально відомий столичний притулок для тварин в Бородянці. Фінансування закладу практично зійшло нанівець. У результаті притулок перетворився практично на концтабір.

За матеріалами Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Черновецького змусять відповісти за масове вбивство безпритульних тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі