четвер, 01 квітня 2010 16:02

У Львові контролерів у транспорті охоронятиме міліціонер

У Львові контролерів у транспорті охоронятиме міліціонер

У львівських трамваях і тролейбусах контролер тепер працює разом із міліціонером. Із проханням допомогти до міського управління міліції звернулося керівництво комунального підприємства "Львівелектротранс".

"Ми хочемо захиститися від нападів хуліганів. Чого тільки не буває у салонах трамваїв і тролейбусів - відривають ґудзики контролерам, рвуть їм куртки. Безквиткова пасажирка покусала одного недавно. Дійшло до того, що ледь не стріляють", - пояснив Gazeta.ua заступник директора "Львівелектротранс" Богдан Заяць.

17 березня безбілетний пасажир віддав контролерці трамваю N5 непогашений квиток, а потім захотів подивитися на її посвідчення і вирвав його з рук жінки. "Зайця" вивели на зупинці "Сахарова". Тоді він витягнув пістолет. Контролерка з іншими пасажирами притиснула хулігана до турнікету і скерувала дуло пістолета в землю. Пролунав постріл. Вже потім викликали міліцію. Контролерка обійшлася зламаним пальцем.

"У нас 65% пасажирів – пільговики. А ще 30% - зайці. А ми ж навіть на форму контролерам грошей не маєм, з пов"язками їздять. Щоб не платити, всякими суддями прикидаються, учасниками бойових дій. Міліціонери працюватимуть у цивільному", - розповів Заяць.

Контролерами у Львові працюють переважно жінки, які були кондукторами до повернення у транспорт рік тому компостерів. Вакансії контролера є постійно. Після двох днів стажування люди відмовляються працювати, пояснюють у "Львівелектротрансі".

Цього тижня на контроль пасажирів вийшло із кожного районного відділення міліції по три особи. Щодня на електротранспорті працює 9 міліціонерів у першу і 9 у другу зміни.

"На Пасху робимо свято, а після Великодня будем і далі працювати з міліцією, доки не очистимо транспорт від всякої нечисті", - додав Заяць.

Зараз ви читаєте новину «У Львові контролерів у транспорті охоронятиме міліціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі