понеділок, 02 лютого 2009 15:06

У Лондоні продають штаб-квартиру Бітлз

У Лондоні продають штаб-квартиру Бітлз
Будівля на Севіл Роу, 3 в Лондоні служила в кінці 1960-х років штаб-квартирою компанії Apple Corps, що керувала справами The Beatles, виставлена на продаж.

Агентство нерухомості Kier Property планує розмістити в будівлі офісний центр. Запрошувана ціна за будинок - 25 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 35 мільйонів доларів).

Будинок був побудований в 1794 році і змінив безліч власників, серед яких у свій час значився лорд Нельсон, який купив будинок для своєї коханої леді Емми Гамільтон.

The Beatles придбали будинок у 1968 році за 500 тисяч фунтів. В підвалі будинку розташовувалася знаменита студія, де був записаний, зокрема, останній альбом групи - "Let It Be". 30 січня 1969 року на даху будинку відбувся останній живий виступ четвірки - у той день The Beatles встигли зіграти п"ять пісень - "Get Back", "Don"t Let Me Down", "I"ve Got A Feeling", "One After 909 "і" Dig A Pony ". Відеозапис цього виступу можна побачити у фільмі "Let It Be".

З тих пір бажання відіграти концерт на даху цього будинку висловлювали багато знаменитих колективів, в числі яких Oasis і U2. Тим не менш, єдиною групою, якій вдалося зробити це, став тріб"ют-бенд The Bootleg Beatles - у 1999 році вони повторили виступ The Beatles. Але в 2009 році, коли музиканти вирішили повторити концерт на честь 40-річчя історичної події, поліція Лондона заборонила виступ групи з міркувань безпеки. Але двом учасникам групи все ж таки вдалося виконати на даху дві пісні - "One After 909" і "Get Back" на акустичних гітарах.

Компанія Apple Corps була заснована в 1968 році й існує досі. Зараз компанія займається виданням альбомів The Beatles та інших дисків, записаних на Apple Records, передає Лента.Ru.
Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продають штаб-квартиру Бітлз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі