середа, 09 липня 2008 13:49

У Лівані знову почалися криваві перестрілки між суннітамі і шиїтами (ФОТО)

У Лівані знову сталися кровопролитні бої між суннітамі і шиїтами. У результаті зіткнень на півночі країни - в районі міста Тріполі - загинули, щонайменше, дві людини, і ще 33 отримали поранення.

Вночі Тріполь був підданий гранатометному і ракетному обстрілу. Сунніти, які беруть участь у боях, близькі до правлячої коаліції "14 березня". Шиїти є прихильниками руху "Хезболла".

Бої в Тріполі йшли в основному в суннітському районі Баб ат-Таббане, населення якого підтримує уряд, і районі Джабаль Мохсен, де проживають прихильники опозиції шиїта. Серед поранених - військовослужбовець урядових військ і чотири мирні жителі. Військам наказано підсилити патрулі і заарештовувати всіх, хто загрожує громадській безпеці.

Нагадаємо, що в травні 2008 року десятки людей загинули в результаті боїв між суннітамі і шиїтами в Бейруті. Прозахідний кабінет Фуада Синьйори ризикнув покінчити з "державою в державі", як часто називали "Хезболлу", маючи на увазі її власні збройні сили, фінансову систему, ЗМІ і телекомунікації. "Покінчити", звичайно ж, означало не скасувати рух зовсім, а покласти край його нинішній формі.

Устежити за фінансами і роззброїти бойовиків було надзвичайним завданням. Уряд поставив поза законом мережі зв"язку і теле-радіозв"язку, що належать радикальним шиїтам. Також був усунений від роботи близький "Хезболлі" начальник служби безпеки аеропорту Бейрута. Лідер руху Хасан Насралла заявив, що кабінет оголосив "Хезболлі" війну. Бойовики "Хезболли" за лічені години захопили аеропорт, узяли під контроль суннітські квартали Бейрута і припинили діяльність ЗМІ, що належать коаліції "14 березня", повідомляє Росбалт.RU.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «У Лівані знову почалися криваві перестрілки між суннітамі і шиїтами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі