пʼятниця, 22 січня 2010 17:01

У лікарнях Полтавщини забороняють кисневі балони

У лікарнях Полтавщини забороняють кисневі балони

Після вибуху в Луганській лікарні позапланові перевірки почалися у всіх медустановах країни, де використовують вибухонебезпечні балони з киснем або азотом.

Працівники Держгірпромнагляду в Полтавській області за перші дні перевірок запобігли, як мінімум п"яти подібним трагедіям.

- Серед основних помилок, які виявили наші працівники в лікарнях, - це невміння персоналу користуватися тими самими балонами, - розповіла Ірина Зоріна, головний інспектор теруправління Держгірпромнагляду в Полтавській області. - Також не навчені і відповідальні люди за справність і безпечну експлуатацію техніки, яка працює під тиском.

У результаті користуватися кисневими балонами заборонили в п"яти лікарнях області: Полтавській міській N1, Диканській, Кременчуцькій, Глобинській і Градизькій.

Медиків, які порушили вимоги закону з охорони праці, чекає адміністративне покарання. А тих, хто не уміє поводитися з кисневими балонами, усунули від роботи.

Перевірки в медустановах області проводяться до кінця січня.

За матеріалом Комсомольская правда в Украине

Зараз ви читаєте новину «У лікарнях Полтавщини забороняють кисневі балони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі