неділя, 11 листопада 2018 22:51

У Кривому Розі оголосили вимушені канікули у школах та дитсадках

У Кривому Розі оголосили вимушені канікули у школах та дитсадках
У Кривому Розі частина шкіл та дитсадків залишилися без тепла. Фото: pixabay

З понеділка, 12 листопада, у частині шкіл і дитсадків Кривого Рогу запроваджують вимушені канікули через відсутність тепла.

Вимушені канікули запроваджують у тих закладах, які опалюються котельнями держпідприємства Криворізька теплоцентраль, повідомили представники Криворізької міської ради.

Так, станом 11 листопада без тепла в Кривому Розі залишаються 78 шкіл, 75 дитсадків, 22 лікувальні установи та понад 2 тисячі будинків, які опалюються від підприємства Криворізька теплоцентраль.

Пдприємство Криворізька теплоцентраль керується Фондом держмайна України і не підконтрольне міській владі, а місто стало "заручником ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогазу" дозволили відключати газ за борги

10 листопада в ДП Криворізька теплоцентраль заявили, що готові розпочати опалювальний сезон у повному обсязі, але Криворіжгаз "блокує постачання газу".

У ПАТ Криворіжгаз заявили, що НАК Нафтогаз України не виділив ліміти газу для ДП Криворізька теплоцентраль через борги минулих років, отже Криворіжгаз "не має ні підстави, ні можливості розподіляти газ".

Сума боргу в офіційних заявах підприємств не називається.

В Україні газотранспортна система НАК "Нафтогаз" отримала право відключати компанії, які постачають українцям опалення, від газу.

Вже з 1 грудня боржники ризикують залишитися без блакитного палива. За старими правилами відключати блакитне паливо НАК не мав права.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі оголосили вимушені канікули у школах та дитсадках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі