субота, 29 липня 2023 07:41

У Кремлі переймаються позицією росіян щодо війни проти України: аналітики назвали причину

У Кремлі переймаються позицією росіян щодо війни проти України: аналітики назвали причину
Влада РФ почала перейматися думкою росіян про війну в Україні. Фото: lb.ua

Влада РФ все більше переймається тим, як росіяни ставляться до війни проти України.

Це зумовлено тим, що у вересні 2023 року в країні пройдуть регіональні вибори, а навесні 2024 року – президентські, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, дискусію серед кремлівських чиновників викликала ініціатива Міноборони Росії щодо збільшення максимального віку призову з 27 до 30 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі поскаржилися на "непримиренну" позицію України щодо можливих переговорів

"Джерела стверджували, що Рада безпеки РФ закликала Адміністрацію президента не підтримувати ініціативу МО через побоювання, що це викличе негативну реакцію громадськості та вплине на рейтинги схвалення президента РФ Володимира Путіна", ‒ йдеться у повідомленні.

Але наполегливо проштовхував цю ініціативу міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Йому вдалося зберегти підтримку Путіна, незважаючи на стурбованість Ради безпеки.

"Путін підтримав ініціативу Міноборони лише після того, як вислухав аргументи Шойгу щодо нестачі солдатів в Україні", ‒ зазначають аналітики.

В ISW також звертають увагу на те, що представники "Єдиної Росії" бояться використовувати війну в Україні у своїх передвиборчих кампаніях, оскільки стурбовані тим, як на це відреагують виборці.

Російський диктатор Володимир Путін не здатен згуртувати еліту у Росії після червневого заколоту найманців приватної військової компанії "Вагнер". Про це свідчить нездатність Кремля оперативно зреагувати на збройне повстання на чолі з Євгеном Пригожиним, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські еліти тривожаться з приводу майбутнього Росії і подальших рішень диктатора Володимира Путіна. Особливо після заколоту на чолі з ватажком приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним, який застав Кремль зненацька, заявив директор Центрального розвідувального управління Сполучених Штатів Америки Вільям Бернс.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі переймаються позицією росіян щодо війни проти України: аналітики назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі