пʼятниця, 19 березня 2021 16:35

У Київській області запроваджують жорсткий карантин

У Київській області запроваджують жорсткий карантин
В області забороняють масові заходи та роботу закладів. Фото: Reuters

З 21 березня у Київській області посилюють карантин.

"Сьогодні було зібрано позачергове засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій та прийнято рішення про посилення карантинних обмежень на території регіону", - сказав на брифінгу голова Київської ОДА Василь Володін, передає "Укрінформ".

З неділі на території Київської області заборонили перевезення пасажирів на автобусах, трамваях, тролейбусах в кількості понад 50% місць для сидіння. Проведення богослужінь дозволили лише за умови не менше 10 кв. м на одну особу.

Заборонили роботу барів, ресторанів, кафе, крім адресної доставки та замовлень на виніс. Закрили торговельно-розважальні та дитячо-розважальні центри.

Роботу магазинів продовольчої групи, аптек, зоомагазинів, магазинів побутової хімії та торгівлю квітами дозволили. Реалізацію непродовольчої групи товарів заборонили. Вона може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки та при замовленні на виніс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ повідомляє про критичну Covid-ситуацію: захворюваність зросла вдвічі

Заборона запроваджується на роботу закладів культури та на проведення масових заходів. Заборонили діяльність непродовольчих ринків, павільйонів та ярмарків.

Учні закладів освіти області, окрім садочків та спеціальних закладів освіти, після канікул навчатимуться дистанційно.

У Києві можуть зупинити рух громадського транспорту через потрапляння столиці до "червоної" зони карантину. Про це заявила депутатка від партії "Слуга народу" Ірина Верещук.

Зараз ви читаєте новину «У Київській області запроваджують жорсткий карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі