четвер, 04 лютого 2010 14:43

У Києві зросла захворюваність на рак

У Києві зросла захворюваність на рак

У Києві за 2008 рік померло від усіх видів злоякісних новоутворень 4 447 людей, зареєстровано 9 041 вперше виявлених випадків злоякісних пухлин.

Про це заявив головний лікар Київського міського центру здоров"я Отто Стойка.

"Зросла захворюваність на рак по наступним локалізаціям: рак кісток, м"яких тканин – на 16%, рак легень на – 7%, рак ободової кишки – на 6%, рак щитоподібної залози – на 6%, рак яєчників – на 4%, рак прямої кишки – на 4%, рак сечового міхура - на 3%, рак нирки - на 2%", - зазначив Стойка.

За його словами, джерелом оптимізму в такій ситуації може слугувати інформація про можливість попередження близько 40% випадків таких захворювань.

Для цього експерти ВООЗ рекомендують припинення тютюнопаління і уникнення впливу вторинного тютюнового диму, обмеження вживання алкоголю, уникнення надмірного впливу сонячних променів, підтримка нормальної ваги тіла шляхом дотримання здорового харчування та регулярної фізичної активності, захист від інфекцій, що спричиняють розвиток раку.

Злоякісні пухлини, у тому числі рак, залишаються однією з основних причин смертності в усьому світі. Щорічно понад 12 мільйонів людей отримують діагноз "рак" і 7,6 мільйона вмирають від цієї хвороби.

Нагадаємо, у 2009 році Київрада затвердила Міську комплексну програму протидії зловживанню алкоголем та розповсюдженню наркотиків у місті Києві на 2009-2013 роки.

Рак шкіри по частоті займає перше місце в онкологічній захворюваності у Києві. У 2008 році захворюваність на рак шкіри знизилась у порівнянні з 2007 роком більше ніж на 10%.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві зросла захворюваність на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі