субота, 15 серпня 2020 15:59

У Києві вийшли на мітинги, щоб підтримати білорусів

У Києві вийшли на мітинги, щоб підтримати білорусів
Люди виходять на акції. Фото: hromadske.ua

На "Пішохідному мосту" та біля Арки дружби народів у Києві 15 серпня проходить акція на підтримку протестувальників у Білорусі.

Прийшли на неї близько сотні людей, передає "Громадське".

"На жаль, я не в Мінську. І тому приходжу туди, куди можу: до посольства, ось сюди. Не може бути байдуже через те, що відбувається у тебе на батьківщині", — розповідає одна з учасниць акцій з Білорусі.

Учасники мали біло-червоно-білі прапори та плакати з закликами припинити насильство над протестувальниками. Багато людей прийшли з квітами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо вже людина впала і лежить, її не треба бити" - Лукашенко про насилля ОМОНу

"Обов'язково потрібно говорити, щоб також наші друзі українці, у багатьох з яких були якісь, можливо, свої погляди на нашого президента, щоб вони побачили який жах насправді відбувається у нашій країні", — пояснила причину проведення акції у Києві білоруска.

Білоруська опозиція скликає громадян доєднатися до Маршу свободи. Його запланували на цю неділю, 16 серпня, у всіх населених пунктах країни. Початок маршу о 14.00. Захід стане наймасовішим у білоруській історії.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вийшли на мітинги, щоб підтримати білорусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі