середа, 19 травня 2010 15:10

У Києві масово звільняються двірники

У Києві масово звільняються двірники

Столичні двірники відмовляються працювати через те, що упродовж трьох місяців не отримують заробітну плату.

За словами однієї з робітниць ЖЕКу на Русанівці, вони не бачили зарплати з лютого.

"Зарплата в нас і так невелика - лише 900-1500 гривень на місяць. Незабаром хліб буде ні за що купити. А якщо нам не заплатять, ми готові до рішучих дій: один раз просто відмовимося виходити на роботу!" - сказала жінка.

За словами заступника начальника ЖЕКу N420 Ірини Недашківської, нині з 87 двірників ЖЕКу працюють лише 37, але і ті думають звільнятися.

Керівник переконана, що вся справа в недонадходженнях у районний бюджет.

Подібні проблеми є й в інших районах міста - у ЖЕКу N809 Святошинського району через борги по зарплаті працює лише половина двірників.

Керівництво районів знає про зарплатну проблему і пояснює це боргами населення за компослуги.

"Уся справа в заборгованостях по квартплаті практично в кожному будинку, але ж ЖЕКи одержують гроші на свої витрати саме від неї, а не з бюджету. У той же час квартплата покриває їх тільки на 60-65%, інші 35% або зависають у повітрі, або ми самі шукаємо, звідки взяти гроші", - сказала голова Дніпровського району Оксана Мисовська. 

Водночас перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляє, що жодних боргів по зарплаті двірників у місті немає.

Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві масово звільняються двірники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі