вівторок, 27 травня 2008 13:15

У Китаї знову стався землетрус магнітудою в 5,4 балів

У Китаї були знову зафіксовані залишкові поштовхи землетрусу.

Стало відомо, що підземні поштовхи магнітудою 5,4 були зафіксовані близько 16 годин (11 за київським часом) в повіті Цинчуань, що в адміністративному центрі провінції, яка постраждала від руйнівного землетрусу, Сичуань.

Також наголошується, що поштовхи відчувалися в інших районах провінції.

Очевидці кажуть, що під час землетрусу в Ченду рухалися комп"ютери і інша оргтехніка на столах в офісах.

Нагадаємо, що після 12 травня, коли в Сичуані стався землетрус силою 8 балів, регіон безупинно стрясають підземні поштовхи. Сила більше 220 з них перевищувала 3,9 балів.

Землетрус, епіцентр якого знаходився в повіті Веньчуань південно-західної провінції Сичуань, поніс, за останніми даними, життя 67 тисяч чоловік 183 людей, більше 20 тисяч вважаються зниклими безвісті.

За офіційними даними, кількість поранених досягла 361 тисячі 822 людей. З постраждалих районів, за даними Держради, евакуйовано більше 15 мільйонів людей.

У районах, постраждалих від руйнівного землетрусу, ведеться масштабна пошуково-рятувальна операція. На місці завалів працюють тисячі китайських військових. Медичну і матеріальну допомогу Китаю надають багато країн, у тому числі і Росія, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Китаї знову стався землетрус магнітудою в 5,4 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі