понеділок, 29 червня 2009 17:49

У Ірані перераховують голоси, але опозиція знову незадоволена

У Ірані перераховують голоси, але опозиція знову незадоволена
У Ірані почався частковий перерахунок голосів виборців, які взяли участь в президентських виборах 12 червня. За рішенням найвищого законодавчого органу Ірану - Ради варти конституції, буде перераховано всього 10% бюлетенів, вибраних навмання, повідомляє іранський державний телеканал "Аль-Алям".

Проте один з програвших вибори кандидатів від опозиції Мір-Хосейн Мусаві відкинув дану пропозиція, продовжуючи наполягати на визнанні остаточних результатів голосування недійсними. За даними телеканалу, процедура перерахунку почалася в 22 районах і провінціях країни.

Нагадаємо, що напередодні екс-кандидат в президенти Ірану Мехді Кярубі, який зазнав поразки на виборах, що пройшли 12 червня, став вимагати незалежну комісію перевірити результати голосування на предмет наявності порушень, хоча раніше Наглядова рада Ірану не виявила серйозних порушень піж час голосування на виборах.

Згідно з офіційними результатами, переконливу перемогу з 62,63% голосів отримав діючий глава Ірану Махмуд Ахмадінежад, його основний суперник Мір-Хосейн Мусаві набрав 33,75% голосів. Мусаві звинуватив владу в підтасовуванні підсумків голосування, після чого в Ірані почалися масові акції протесту. За різними даними, жертвами сутичок протестуючих з силами правопорядку стали від 13 до 19 осіб, близько 100 поранені, більше 450 людей заарештовано, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Ірані перераховують голоси, але опозиція знову незадоволена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі