середа, 27 травня 2009 15:39

У Хельсінкі закидали "бомбами" українське посольство (ФОТО)

Автор: www.hs.fi
 

У Хельсінкі (Фінляндія) невідомі закидали саморобними "бомбами" з фарбою тутешнє посольство України. У зв"язку з цим інцидентом Україна направила ноту протесту МЗС Фінляндії.

Начальник прес-служби МЗС України Василь Кирилич заявив: "У зв"язку з актом вандалізму ми направили ноту МЗС Фінляндії, поліція безпеки порушила кримінальну справу".

Самі ж антифашисти пояснили свої дії так: "Рано вранці ми атакували посольство України в Кулосарі (район Хельсінкі) на знак протесту проти альянсу президента України Ющенка з ультраправими.

"Після випадкової смерті наци-активісту Максима Чайки з Одеси, який напав на п"ятьох антифашистів зі своїми ультраправими друзями, український президент Ющенко назвав Чайку "патріотом" і звинуватив проросійську партію в тому, що відбулося. Це доводить, що Ющенко готовий використовувати українських націоналістів в своїх політичних іграх", - мовиться у зверненні.

Як розповів один з антифашистів, Ян, його однодумці вибирали між посольствами РФ і України: "Російське не чіпали через те, що там би припустили, що атаку зробили західні вороги".

Нагадаємо, 29 квітня прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що Служба безпекиі України (СБУ) відпрацьовує версію причетності керівника партії "Батьківщина" до фінансування об"єднання "Антифа" і до вбивства активіста організації "Січ" в Одесі, котра сталася в ніч на 18 квітня.

Сегодня, Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «У Хельсінкі закидали "бомбами" українське посольство (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі