вівторок, 22 грудня 2020 20:03

У Харкові провели репетицію похорону Кернеса
3

У Харкові розпочали активну підготовку до похорону мера міста Геннадія Кернеса, який відбудеться в середу, 23 грудня.

Так, до театру опери та балету, де проходитиме прощання, вивели на репетицію близько 30 курсантів Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, повідомляє Суспільне Харків.

На будівлі вже вивісили прапори України з чорними стрічками та розмістили відгороджувальні смужки задля уникнення утворення натовпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На честь Кернеса хочуть поставити пам'ятник або назвати вулицю його ім'ям

Зазначається, що відспівування покійного мера відбудеться у Благовіщенському соборі. Вона триватиме з 9:00 до 13:00. Похорон заплановано на 13:30 на 2-му міському кладовищі.

Мера Харкова поховають поруч із Алеєю загиблих воїнів часів Другої світової війни, там вже почали копати могилу.

Уночі 17 грудня помер мер Харкова Геннадій Кернес. У зв'язку зі смертю в місті оголосили 3 дні жалоби.

Кернес обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року. За даними ЦВК, його втретє переобрали на 5-річний термін 25 жовтня. Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено Covid-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його було госпіталізовано в 17-ту міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезено літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку Charité.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові провели репетицію похорону Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі