вівторок, 31 грудня 2013 15:50

У Грузії знесли пам'ятник Сталіну на очах поліції

У Грузії знесли пам'ятник Сталіну на очах поліції
Пам'ятник був встановлений 1 вересня, а вже наступного дня його облили помаранчевою фарбою і написали "Вбивця" ФОТО: delo.ua

У грузинському місті Телаві знесли пам'ятник Йосипу Сталіну, встановлений у вересні поряд з меморіалом воїнам, полеглим у Другій світовій війні. Як передає "Інтерфакс", за знесенням спостерігала поліція.

Тендер на демонтаж, оголошений місцевою адміністрацією, виграв "Фонд громадянської просвіти", передає "Ехо Кавказу". Фонд пообіцяв знести монумент за 634 ларі. У той же час видання Trend повідомляє, що тендер на демонтаж виграла організація "Табула".

Керівник громадської організації "Сталінець" (саме її активісти встановили пам'ятник) Шота Лазаріашвілі назвав знесення монумента вандалізмом. "Уряди приходять і йдуть, а Сталін залишається", - заявив він. Спочатку влада хотіла, щоб пам'ятник знесли ті, хто його встановлював (при цьому дозвіл на установку не затвердив міський парламент), але активісти організації відмовилися робити це.

Пам'ятник був встановлений 1 вересня, а вже наступного дня його облили помаранчевою фарбою і написали "Вбивця", "Геть сталінізм" і лайки.

У радянські часи в Телаві був пам'ятник Сталіну, проте його демонтували після розпаду СРСР.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії знесли пам'ятник Сталіну на очах поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі