вівторок, 04 червня 2024 23:20

У Гринкевича-молодшого арештували цілий ЖК у центрі Праги
3

Роман Гринкевич є фігурантом справи про оборудки на закупівлях Міністерства оборони
Фото: Ян Доброносов, Facebook.com/yan.dobronosov
Житловий комплекс Marina Island розташований на березі Влтави у центрі Праги
Роман Гринкевич зустрічався із Сонею Морозюк

Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на квартиру Романа Гринкевича у Празі, весь будинок і земельні ділянки під ним.

Про це повідомили NGL.media.

Роман Гринкевич - син арештованого Ігоря Гринкевича.

Він - п'ятий підозрюваний в участі у злочинному угрупованні та шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах, у межах справи про постачання неякісного одягу для Збройних сил України.

NGL.media з'ясували з допомогою чеських колег з Investigace.cz, що Роману Гринкевичу належить квартира площею 90,8 м2 на п'ятому поверсі ЖК Marina Island.

Житловий комплекс розташований на березі Влтави у центрі Праги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чесна" Морозюк сховала квартири від арешту за схемою Гринкевичів

Квартиру у Празі Роман Гринкевич придбав у березні 2018 року за 8,9 млн чеських крон (приблизно 11,2 млн грн за тодішнім курсом НБУ).

З договору купівлі-продажу випливає, що він як власник квартири є співвласником усього житлового комплексу і землі під ним.

На початку року наклали арешт на майно в Україні батька і сина Гринкевичів та пов'язаних з ними осіб - зокрема, п'ять будинків, сім квартир, вісім автомобілів преміум-класу, 18 земельних ділянок, мотель, відпочинковий комплекс і кілька десятків нежитлових чи виробничих приміщень, повідомляють.

22 січня Романа Гринкевича затримали в Одесі, перед цим оголошували в розшук. Того ж дня суд арештував його з альтернативою застави у 500 млн грн.

Злочинна організація завдала державному бюджету збитків на майже мільярд гривень, розповіло Державне бюро розслідувань про справу Гринкевичів.

У березні суд зменшив розмір застави до 469 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Гринкевича-молодшого арештували цілий ЖК у центрі Праги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі