пʼятниця, 08 вересня 2023 20:09

У Генштабі повідомили про успіх на одному з напрямків

У Генштабі повідомили про успіх на одному з напрямків
ЗСУ мають успіх у районі південніше Роботиного. Фото: eastnews.ua

Сьогодні відбулось 24 бойових зіткнення.

Ворог завдав 10 ракетних, 60 авіаційних ударів. Здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та один по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Ракетні війська та артилерія уразили склад боєприпасів, дев'ять артилерійським засобів, шість пунктів управління та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Був авіаційний удар у районі Бологівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Ворог завдав авіаційний ударі у районах Петропавлівки Харківської області. Понад 15 населених пунктів обстріляли з артилерії та мінометів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили атаки противника у районі Новоєгорівки Луганської області. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Понад 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Бахмутський напрямок

Ворог завдав авіаційного удару вблизу Білої Гори Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Захисники відбили атаки противника у районі Авдіївки Донецької області. Понад 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Мар'їнський напрямок

Українські бійці стримують наступ російських військ у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Протягом минулої доби наші оборонці відбили тут понад 10 атак ворога. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Урожайного, Старомайорського та Новодарівки Донецької області. З артилерії та мінометів обстріляли близько 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог змушений відходити: в ЗСУ повідомили про успіхи на Кліщіївському напрямку

Запорізький напрямок

Окупанти завдали авіаційні удари у районах Омельника, Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів біля Козацького, Одрадокам'янки, Бургунки, Томиної Балки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Антонівка, Херсон, Велетенське, Томина Балка Херсонської області.

Мелітопольський напрямок

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції. Знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території, мають успіх в районі південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

Більша частина танків та іншої військової техніки, яка була передана Україні західними країнами на початку цього року для контрнаступу, залишається неушкодженою.

Водночас ЗСУ домагаються поступового, але методичного прогресу на окремих ділянках південного і східного фронтів. Про це повідомляє Guardian з посиланням на неназваного західного чиновника.

Водночас він визнав, що контрнаступ просувається "повільніше, ніж очікувалося кілька місяців тому".

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі повідомили про успіх на одному з напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі