середа, 02 серпня 2023 13:37

У "Дію" повернули одну з найпопулярніших послуг

У "Дію" повернули одну з найпопулярніших послуг
Змінити місце проживання тепер можна за кілька кліків. Фото: itechua.com

У застосунок "Дія" повернули одну з найпопулярніших послуг ‒ зміну місця проживання.

Її також удосконалили, тож тепер змінити офіційне місце проживання можна в кілька кліків. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, тепер не потрібно стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму доступної іпотеки "єОселя" розширили

"Робите лічені кліки в "Дії" ‒ і статус у реєстрі змінюється автоматично, а ви економите свій час та нервові клітини. Послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, маєте бути повнолітнім та отримати дозвіл другого з батьків", ‒ зазначив Федоров.

Він також додав, що нині фахівці Мінцифри разом з Міноборони працюють над відновленням такої ж послуги для чоловіків призовного віку.

Із 1 серпня, власники житла, яке було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ, зможуть подати заяву на отримання компенсації. Подати заявку можна через застосунок "Дія".

Претендувати на компенсацію за знищене житло зможуть одноосібні власники житла, яке зруйноване через бойові дії після 24 лютого та не підлягає відновленню. Зруйноване житло має бути розміщене на територіях контрольованих Україною.

Зараз ви читаєте новину «У "Дію" повернули одну з найпопулярніших послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі