пʼятниця, 29 жовтня 2021 11:34

У "Дії" будуть ПЛР-тести й сертифікати про одужання від коронавірусу

У "Дії" будуть ПЛР-тести й сертифікати про одужання від коронавірусу
Банік розповів про оновлення у програмі. Фото: "Дія"

У листопаді в застосунку "Дія" мають з"явитися ПЛР-тести й сертифікати про одужання від коронавірусу.

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік розповів про це "РБК-Україна".

"Готуємо запуск ПЛР-тестів. Там є особливість. Щоб за ПЛР-тестом можна було створити Covid-сертифікат потрібно, щоб у систему "Електронне здоров'я", куди потрапляє інформація про щеплення, завантажували й дані про результати тестування. Зараз тільки одна мережа лабораторій готова це робити. Інші поступово приєднуються. Тому через кілька днів ми почнемо бета-тестування", - сказав він.

Якщо в людини немає щеплення і вона хоче створити Covid-сертифікат на основі ПЛР-тесту - потрібно зайти на сайт лабораторії або у відповідний розділ у "Дії" і перевірити, чи завантажує лабораторія результати тестування в систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватна лабораторія підробляла Сovid-результати в "Дії"

"Другий важливий момент: такий сертифікат діятиме 72 год. із моменту, як дані про тест завантажили в систему, а не коли ви вирішили його створити", - додав Банік.

Відтепер під час перетину державного кордону невакцинованим потрібно на 72 год. установити застосунок "Вдома".

Необхідності проходити контроль на підставі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не буде. Застосунок діятиме, доки людина не зробить ПЛР-тест чи тест на антиген, ідеться на сайті Мінцифри.

Зараз ви читаєте новину «У "Дії" будуть ПЛР-тести й сертифікати про одужання від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі